Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) θα υποβάλει στις 6 Φεβρουαρίου την πρόταση του στο Google Summer of Code.

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα, και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού. Κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν στο GSoC χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη δημοφιλών έργων ανοικτού λογισμικού. To GSoC υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και από το 2005 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 13.000 φοιτητές από 147 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 33.000.000 γραμμές κώδικα για 608 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Στο Google Summer of Code 2018 συμμετείχαν 212 οργανισμοί από 101 χώρες και 1223 φοιτητές σε εκατοντάδες έργα ανοιχτού κώδικα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ, eellak.gr) συμμετείχε στο GSOC με 10 έργα ανοιχτού κώδικα και με 4 έργα το 2017.

Τα 10 έργα ανοιχτού κώδικα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του GSoC 2018 είναι τα εξής: Adding Greek language on NLP library Spacy.io, Extraction of Responsibilities from the Government Gazette, Epoptes, Government Gazette text mining, cross linking, and codification, Legal Templates for LibreOffice, Clio — Software Components and IP Management System, WSO2 Identity Server Userstore, Python PenTest Library (PyPen), Greek glyphs in the Open Source Fonts ArimaMadurai και Greek glyphs in the Open Source Fonts Cantarell.

Ο ΕΕΛΛΑΚ συμμετείχε και στο Google Summer of Code 2017 με 4 έργα ανοιχτού κώδικα (Open Source Δι@υγεια, Greek scripts for Eczar fonts, Donation – Box και  Mix-net implementation Zeus).

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) καλεί τα μέλη της ακαδημαϊκής-ερευνητικής κοινότητας  σε συνεργασία με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να προτείνουν επεκτάσεις έργων ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ελλάδα για να ενταχθούν στο Google Summer of Code 2019, συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα, παρακαλούμε όλες οι προτάσεις να έχουν υποβληθεί έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019.