Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Φιλολογίας αναγορεύει τον Orhan Pamuk (Ορχάν Παμούκ), σε Επίτιμo Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα "Παντελής Πρεβελάκης" – Ωδείο, στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου.

Το Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα οι Μονάδες Επικοινωνιών και Δικτύων καθώς και Υπολογιστικών Υποδομών, ενδιαφέρονται να απασχολήσουν έναν Μηχανικό για την Απομακρυσμένη Τεχνική Υποστήριξη Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο διαχείρισης δικτύων και δικτυακών υπηρεσιών.

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας διοργανώνει Συμπόσιο Ψηφιακής Τεχνολογίας στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων προσφοράς στην Έρευνα & την Εκπαίδευση και την ένταξη νέων ψηφιακών δράσεων στον τομέα της Υγείας.

Στις 13 – 14  Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης θα διοργανωθεί η FOSSCOMM 2018, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών στη Ελλάδα.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών αναγορεύει τον Αντώνιο Μίκο, Καθηγητή Εμβιομηχανικής, Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Rice των Η.Π.Α, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.