«Contemporary Minoans» Ο μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Σύνδεσμος για την παρακολούθηση της μετάδοσης : http://video.ucnet.uoc.gr/live/show/155

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υποδέχεται ως ομιλητές σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων, στην Ημερίδα που συνδιοργανώνεται από το Α.Μ.Η, τον φορέα πολιτισμού Branding Heritage και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο πολιτιστικού διημέρου με τίτλο «Contemporary Minoans: ο Μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς».

Η Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α.Μ.Η (ώρα έναρξης:10.30 π.μ.), στοχεύει στην ανάδειξη της επιρροής του Μινωικού πολιτισμού στη σύγχρονη τέχνη, και θα πλαισιώνεται από έκθεση έργων με σαφείς αναφορές σε μουσειακά εκθέματα μινωικών χρόνων καθώς και από εργαστήρια αρχαίων τεχνικών. Εντάσσεται στον ευρύτερο θεματικό κύκλο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», που περιλαμβάνει ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις σύγχρονων έργων, διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια συντήρησης και άλλες εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα των δράσεων του θεματικού κύκλου, ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα αποτελέσει η υλοποίηση αρχαιολογικής περιοδικής έκθεσης, που προγραμματίζεται να εγκαινιασθεί εντός του 2019.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η Πρόεδρος του Branding Heritage, Κατερίνα Φρέντζου, θα τιμήσουν την διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη για την προσφορά της στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Κρήτης.

Συνοπτικό Πρόγραμμα Ημερίδας:

Χαιρετισμοί (10:30-11:30): Δρ. Στέλλα Μανδαλάκη, Κατερίνα Φρέντζου, Δρ Μαρία Βλαζάκη, Σταύρος Αρναουτάκης, Ρόδη Κράτσα και Αριστέα Πλεύρη

Τιμητική Διάκριση Σοφίας Κοκοσαλάκη: (11.30 - 12.00)

Εισηγήσεις: (12:00-16:00): Δρ. Έφη Σαπουνά – Σακελλαράκη, Γιάννης Τσεκλένης, Δήμητρα Κολοτούρα, Χριστίνα Μαρτίνη, Έλις Κις, Νώτα Δημοπούλου, Γιώργος Παπαλέξης, Δρ. Πολίνα Σαπουνά Έλλις, Νίκος Κουτσιανάς, Dr. Bernice Jones, Δρ. Στέλλα Σπαντιδάκη, Φαίη Χατζή, Χρυσοβαλάντης Γιαλεσάκης, Μαρία Στρατινάκη, Δουκένη Παπαφλωράτου & Γιώργος Βουράκης

Εργαστήρια: 16.15 – 17.00 Aργαλειός | Νήμα | Κόσμημα, Αλεξάνδρα Θεοχάρη, Φαίη Χατζή, Βούλα Καραμπατζάκη.

Για την συμμετοχή στην Ημερίδα, απαραίτητη είναι η προεγγραφή στην ιστοσελίδα του πολιτιστικού φορέα Branding Heritage, στον σύνδεσμο: http://brandingheritage.org/el/events

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://heraklionmuseum.gr/

http://www.brandingheritage.org/images/events/BH_Contemporary_Minoans_EL_EN.pdf

Contemporary Minoans

Τεχνολογικά Νέα

Νέες θέσεις απασχόλησης στο  Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα η Μονάδα Επικοινωνιών και Δικτύων. Πληροφορίες στο : http://www.ucnet.uoc.gr/ucnet/dynatotites-apasholisis

Τον Αύγουστο του 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μεγάλη αναβάθμιση στα συστήματα που υποστηρίζουν τις πλατφόρμες ασύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης: 

Τo Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξασφάλισαν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος για τη διεξαγωγή ερευνητικού προγράμματος με ονομασία   “Ενεργειακή Εξοικονόμηση σε δημόσια Πανεπιστημιακά κτίρια με Κέντρα Δεδομένων” (ΕΝΕΔΗ). Ο στόχος του έργου είναι να μελετήσει και να εφαρμόσει μεθόδους μεγιστοποίησης ενεργειακής απόδοσης, έξυπνης διαχείρισης ενέργειας με κατάλληλη διαμόρφωση των φορτίων που δημιουργεί η λειτουργία των υπολογιστικών και αποθηκευτικών συστημάτων των κέντρων δεδομένων, καθώς και την μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για τη παραγωγή μέρους της  αναγκαίας ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο προτείνει την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών με την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) υποστηρίζοντας τη μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον απαιτητικό τομέα των κέντρων δεδομένων για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και έρευνας.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 9o Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, συνεχίζοντας για ένατη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

 

Το Συμπόσιο οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του (ΠΔΕ) του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης,  την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 17:30 - 21:30, στην αίθουσα Δ2Γ του Πανεπιστημίου Κρήτης (Πανεπιστημιούπολη Γάλλου)