«Contemporary Minoans» Ο μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Σύνδεσμος για την παρακολούθηση της μετάδοσης : http://video.ucnet.uoc.gr/live/show/155

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υποδέχεται ως ομιλητές σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων, στην Ημερίδα που συνδιοργανώνεται από το Α.Μ.Η, τον φορέα πολιτισμού Branding Heritage και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο πολιτιστικού διημέρου με τίτλο «Contemporary Minoans: ο Μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς».

Η Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α.Μ.Η (ώρα έναρξης:10.30 π.μ.), στοχεύει στην ανάδειξη της επιρροής του Μινωικού πολιτισμού στη σύγχρονη τέχνη, και θα πλαισιώνεται από έκθεση έργων με σαφείς αναφορές σε μουσειακά εκθέματα μινωικών χρόνων καθώς και από εργαστήρια αρχαίων τεχνικών. Εντάσσεται στον ευρύτερο θεματικό κύκλο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», που περιλαμβάνει ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις σύγχρονων έργων, διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια συντήρησης και άλλες εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα των δράσεων του θεματικού κύκλου, ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα αποτελέσει η υλοποίηση αρχαιολογικής περιοδικής έκθεσης, που προγραμματίζεται να εγκαινιασθεί εντός του 2019.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η Πρόεδρος του Branding Heritage, Κατερίνα Φρέντζου, θα τιμήσουν την διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη για την προσφορά της στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Κρήτης.

Συνοπτικό Πρόγραμμα Ημερίδας:

Χαιρετισμοί (10:30-11:30): Δρ. Στέλλα Μανδαλάκη, Κατερίνα Φρέντζου, Δρ Μαρία Βλαζάκη, Σταύρος Αρναουτάκης, Ρόδη Κράτσα και Αριστέα Πλεύρη

Τιμητική Διάκριση Σοφίας Κοκοσαλάκη: (11.30 - 12.00)

Εισηγήσεις: (12:00-16:00): Δρ. Έφη Σαπουνά – Σακελλαράκη, Γιάννης Τσεκλένης, Δήμητρα Κολοτούρα, Χριστίνα Μαρτίνη, Έλις Κις, Νώτα Δημοπούλου, Γιώργος Παπαλέξης, Δρ. Πολίνα Σαπουνά Έλλις, Νίκος Κουτσιανάς, Dr. Bernice Jones, Δρ. Στέλλα Σπαντιδάκη, Φαίη Χατζή, Χρυσοβαλάντης Γιαλεσάκης, Μαρία Στρατινάκη, Δουκένη Παπαφλωράτου & Γιώργος Βουράκης

Εργαστήρια: 16.15 – 17.00 Aργαλειός | Νήμα | Κόσμημα, Αλεξάνδρα Θεοχάρη, Φαίη Χατζή, Βούλα Καραμπατζάκη.

Για την συμμετοχή στην Ημερίδα, απαραίτητη είναι η προεγγραφή στην ιστοσελίδα του πολιτιστικού φορέα Branding Heritage, στον σύνδεσμο: http://brandingheritage.org/el/events

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://heraklionmuseum.gr/

http://www.brandingheritage.org/images/events/BH_Contemporary_Minoans_EL_EN.pdf

Contemporary Minoans

Τεχνολογικά Νέα

Το Συμπόσιο οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του (ΠΔΕ) του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης,  την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 17:30 - 21:30, στην αίθουσα Δ2Γ του Πανεπιστημίου Κρήτης (Πανεπιστημιούπολη Γάλλου)

Ζωντανή αναμετάδοση της εμφάνισης του μουσικού σχήματος /LoopIA Band/, με διεθνές ρεπερτόριο, στον κήπο του Ι.Μ.Κ., στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, με τη συνεργασία του "Κέντρου Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης"

«Contemporary Minoans» Ο μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υποδέχεται ως ομιλητές σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων, στην Ημερίδα που συνδιοργανώνεται από το Α.Μ.Η, τον φορέα πολιτισμού Branding Heritage και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο πολιτιστικού διημέρου με τίτλο «Contemporary Minoans: ο Μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Φιλολογίας αναγορεύει τον Orhan Pamuk (Ορχάν Παμούκ), σε Επίτιμo Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στην Αίθου

Σε συνέχεια του επιτυχημένου City Challenge Crowdhackathon #smartcity η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2. Το City Challenge crowdhackathon #smartcity2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο Μαραθώνιο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα διοργανωθούν ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabs σε 16 πόλεις της Ελλάδας.