«Contemporary Minoans» Ο μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Σύνδεσμος για την παρακολούθηση της μετάδοσης : http://video.ucnet.uoc.gr/live/show/155

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υποδέχεται ως ομιλητές σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων, στην Ημερίδα που συνδιοργανώνεται από το Α.Μ.Η, τον φορέα πολιτισμού Branding Heritage και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο πολιτιστικού διημέρου με τίτλο «Contemporary Minoans: ο Μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς».

Η Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α.Μ.Η (ώρα έναρξης:10.30 π.μ.), στοχεύει στην ανάδειξη της επιρροής του Μινωικού πολιτισμού στη σύγχρονη τέχνη, και θα πλαισιώνεται από έκθεση έργων με σαφείς αναφορές σε μουσειακά εκθέματα μινωικών χρόνων καθώς και από εργαστήρια αρχαίων τεχνικών. Εντάσσεται στον ευρύτερο θεματικό κύκλο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», που περιλαμβάνει ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις σύγχρονων έργων, διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια συντήρησης και άλλες εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα των δράσεων του θεματικού κύκλου, ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα αποτελέσει η υλοποίηση αρχαιολογικής περιοδικής έκθεσης, που προγραμματίζεται να εγκαινιασθεί εντός του 2019.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η Πρόεδρος του Branding Heritage, Κατερίνα Φρέντζου, θα τιμήσουν την διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη για την προσφορά της στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Κρήτης.

Συνοπτικό Πρόγραμμα Ημερίδας:

Χαιρετισμοί (10:30-11:30): Δρ. Στέλλα Μανδαλάκη, Κατερίνα Φρέντζου, Δρ Μαρία Βλαζάκη, Σταύρος Αρναουτάκης, Ρόδη Κράτσα και Αριστέα Πλεύρη

Τιμητική Διάκριση Σοφίας Κοκοσαλάκη: (11.30 - 12.00)

Εισηγήσεις: (12:00-16:00): Δρ. Έφη Σαπουνά – Σακελλαράκη, Γιάννης Τσεκλένης, Δήμητρα Κολοτούρα, Χριστίνα Μαρτίνη, Έλις Κις, Νώτα Δημοπούλου, Γιώργος Παπαλέξης, Δρ. Πολίνα Σαπουνά Έλλις, Νίκος Κουτσιανάς, Dr. Bernice Jones, Δρ. Στέλλα Σπαντιδάκη, Φαίη Χατζή, Χρυσοβαλάντης Γιαλεσάκης, Μαρία Στρατινάκη, Δουκένη Παπαφλωράτου & Γιώργος Βουράκης

Εργαστήρια: 16.15 – 17.00 Aργαλειός | Νήμα | Κόσμημα, Αλεξάνδρα Θεοχάρη, Φαίη Χατζή, Βούλα Καραμπατζάκη.

Για την συμμετοχή στην Ημερίδα, απαραίτητη είναι η προεγγραφή στην ιστοσελίδα του πολιτιστικού φορέα Branding Heritage, στον σύνδεσμο: http://brandingheritage.org/el/events

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Contemporary Minoans

Ομιλίες και σεμινάριο πρακτικής άσκησης σε θέματα που αφορούν στην Προστασία των Δεδομένων στο πλαίσιο της κοινωνικής έρευνας.

Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, το H2B HUB και ο Οργανισμός Bizrupt σας προσκαλούν στο bootcamp Match and Develop a Startup που θα διεξαχθεί το απόγευμα 15 Φεβρουαρίου 2018 και στις 22-24 Φεβρουαρίου 2019.

Το Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα οι Μονάδες Επικοινωνιών και Δικτύων καθώς και Υπολογιστικών Υποδομών, ενδιαφέρονται να απασχολήσουν έναν Μηχανικό για την Απομακρυσμένη Τεχνική Υποστήριξη Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο διαχείρισης δικτύων και δικτυακών υπηρεσιών.

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας διοργανώνει Συμπόσιο Ψηφιακής Τεχνολογίας στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων προσφοράς στην Έρευνα & την Εκπαίδευση και την ένταξη νέων ψηφιακών δράσεων στον τομέα της Υγείας.