Η υπηρεσία myNetLab προσφέρει στην ελληνική ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα ελεύθερη πρόσβαση σε ένα δικτυακό εργαστήριο αποτελούμενο από πραγματικό εξοπλισμό. Πέντε δρομολογητές διασυνδεδεμένοι μεταξύ τους σε τοπολογία full mesh, ένας μεταγωγέας, ένας εξυπηρετητής και ο απαιτούμενος υποστηρικτικός εξοπλισμός, είναι στη διάθεση του χρήστη μέσω του κατάλληλου interface.

Δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία myNetLab έχουν όλα τα μέλη των ιδρυμάτων που εντάσσονται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης (AAI) της Ομοσπονδίας ΔΗΛΟΣ του ΕΔΕΤ με τη χρήση του λογισμικού του shibboleth consortium. Μέσω της ομοσπονδίας, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας απλά τον ιδρυματικό τους λογαριασμό.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν σύνθετες δικτυακές τοπολογίες δοκιμάζοντας πραγματικά σενάρια. Η αρχιτεκτονική του εργαστηρίου έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να υποστηρίξει την πλειοψηφία των σεναρίων που θα ήθελε να δοκιμάσει ο χρήστης.

Παράλληλα, στον server του εργαστηρίου ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί εικονικές μηχανές, στις οποίες μπορεί να εγκαθιστά δικτυακά εργαλεία αποκτώντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα για εκτενείς πειραματισμούς και ενδελεχή ανάλυση των πακέτων.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ προεγκατεστημένων σεναρίων υλοποίησης (πχ υλοποιημένα σενάρια για τη χρήση δυναμικών πρωτοκόλλων δρομολόγησης bgp/ospf) ή και η αποθήκευση στο προφίλ του χρήστη της παραμετροποίησης του ενεργού εξοπλισμού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο myNetLab

Το Συμπόσιο οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του (ΠΔΕ) του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης,  την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 17:30 - 21:30, στην αίθουσα Δ2Γ του Πανεπιστημίου Κρήτης (Πανεπιστημιούπολη Γάλλου)

Ζωντανή αναμετάδοση της εμφάνισης του μουσικού σχήματος /LoopIA Band/, με διεθνές ρεπερτόριο, στον κήπο του Ι.Μ.Κ., στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, με τη συνεργασία του "Κέντρου Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης"

«Contemporary Minoans» Ο μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υποδέχεται ως ομιλητές σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων, στην Ημερίδα που συνδιοργανώνεται από το Α.Μ.Η, τον φορέα πολιτισμού Branding Heritage και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο πολιτιστικού διημέρου με τίτλο «Contemporary Minoans: ο Μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Φιλολογίας αναγορεύει τον Orhan Pamuk (Ορχάν Παμούκ), σε Επίτιμo Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στην Αίθου

Σε συνέχεια του επιτυχημένου City Challenge Crowdhackathon #smartcity η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2. Το City Challenge crowdhackathon #smartcity2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο Μαραθώνιο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα διοργανωθούν ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabs σε 16 πόλεις της Ελλάδας.