Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 16.30-19.00 στο Κέντρο Νεολαίας – Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου επί της οδού Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο της Κρήτης, με θέμα:

«Μονάδα Αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης –

 Αξιοποίηση Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα»

 

                Στην ως άνω εκδήλωση θα γίνει μία συνολική απολογιστική παρουσίαση και αξιολόγηση του έργου της Μονάδας Αριστείας του ΠΚ, των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν και θα παρουσιαστεί η αξία της χρήσης και αξιοποίησης συστημάτων ελ/λακ από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε συνάρτηση με τους τομείς του Τουρισμού, της Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και του Εκπαιδευτικού Λογισμικού. Παράλληλα θα απονεμηθούν τα βραβεία- έπαθλα στους εκπαιδευόμενους των οποίων οι εφαρμογές διακρίθηκαν στον πανελλαδικό διαγωνισμό για τα καλύτερα έργα συνεισφοράς από όλες τις Μονάδες Αριστείας.

 Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα πλαίσια του υπο-έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» της πράξης «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την ανάπτυξη και διάδοση του ανοιχτού λογισμικού» (Ε.Π. Ψηφιακής Σύγκλισης), που υλοποιείται από την ΕΔΕΤ Α.Ε. διοργάνωσε έξι (6) σεμινάρια, τρία (3) σχολεία κώδικα και 3 ημερίδες, που επικεντρώθηκαν στην χρήση, ανάπτυξη και διαχείριση εφαρμογών ελ/λακ στις θεματικές περιοχές του Τουρισμού, του Εκπαιδευτικού Λογισμικού και της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Στις ως άνω δράσεις εκπαίδευσης συμμετείχαν ενεργά πάνω από 150 εκπαιδευόμενοι από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευόμενοι προχώρησαν στην ανάπτυξη συνεισφορών ΕΛ/ΛΑΚ (νέων εφαρμογών, επέκταση υπαρχουσών, εξελληνισμό εφαρμογών) και συμμετείχαν σε διαγωνισμό για την ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων έργων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο και των εννέα (9) Μονάδων Αριστείας στην Ελλάδα. Η συμμετοχή της Μονάδας Αριστείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο διαγωνισμό χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς 22 εκπαιδευόμενοι διακρίθηκαν και θα λάβουν σχετικό έπαθλο. Η διάκριση αυτή συνιστά μία σημαντική επιβράβευση και αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας, άψογης συνεργασίας όλων των προσώπων, εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων, που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχή εκπλήρωση των στόχων της Μονάδας Αριστείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Τεχνολογικά Νέα

Το Συμπόσιο οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του (ΠΔΕ) του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης,  την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 17:30 - 21:30, στην αίθουσα Δ2Γ του Πανεπιστημίου Κρήτης (Πανεπιστημιούπολη Γάλλου)

Ζωντανή αναμετάδοση της εμφάνισης του μουσικού σχήματος /LoopIA Band/, με διεθνές ρεπερτόριο, στον κήπο του Ι.Μ.Κ., στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, με τη συνεργασία του "Κέντρου Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης"

«Contemporary Minoans» Ο μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υποδέχεται ως ομιλητές σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων, στην Ημερίδα που συνδιοργανώνεται από το Α.Μ.Η, τον φορέα πολιτισμού Branding Heritage και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο πολιτιστικού διημέρου με τίτλο «Contemporary Minoans: ο Μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Φιλολογίας αναγορεύει τον Orhan Pamuk (Ορχάν Παμούκ), σε Επίτιμo Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στην Αίθου

Σε συνέχεια του επιτυχημένου City Challenge Crowdhackathon #smartcity η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2. Το City Challenge crowdhackathon #smartcity2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο Μαραθώνιο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα διοργανωθούν ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabs σε 16 πόλεις της Ελλάδας.