Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Telmaco Extron Classroom Applied Solutions Event» την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στην Διατμηματική Αίθουσα Τηλε-εκπαίδευσης της Πανεπιστημιούπολης Βουτών στο Ηράκλειο.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

09:00 Εγγραφές
09:10 Classroom AV-Fundamentals
11:15 Διάλλειμα
11:30 Classroom Applications Part I & II
12:30 Ελαφρύ Γεύμα
13:30 Classroom Applications Part I & II συνέχεια
14:45 Lecture Hall Application
15:15 Διάλλειμα
15:30 Lecture Hall Application συνέχεια
17:00 Collaboration Applications
17:30 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Παρουσιάστηκαν βασικές αρχές Ψηφιακών & Αναλογικών σημάτων Εικόνας & Ήχου, λύσεις ελέγχου & διαχείρισης οπτικοακουστικών υποδομών, λύσεις σε αίθουσες διδασκαλίας, εφαρμογές σε αίθουσες διαλέξεων, AV Streaming over IP, ασύρματα συστήματα για εφαρμογές συνεργασίας, κ.α.

Citylabs σε 16 πόλεις

Η  Κέντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity) προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ζωντανή μετάδοση του TEDxUniversityofCrete που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου 2018, στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Το Google Summer of Code, παρέχει χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε φοιτητές για να συνεισφέρουν με κώδικα σε έργα ελεύθερου λογισμικού. Υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2005 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 13.000 φοιτητές από 108 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 33.000.000 γραμμές κώδικα για 608 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού λογισμικού. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν θα εργαστούν για 3 μήνες στο πρόγραμμα στο έργο ανοιχτού λογισμικού που θα επιλέξουν να συνεισφέρουν και θα χρηματοδοτηθούν έως 4.800$, μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην ΑΤΕΙ Αθηνών και ΑΤΕΙ Πειραιά) , η Ε.Π.Υ., η Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) διοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ/ΙΤΕ) και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες της Αγωγής (ΚΕΜΕ-ΠΚ) σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα : “ERC in the Humanities and Social Sciences”, στις 12 Μαρτίου 2018.